bentveld van toen

Bentveld, Zandvoortselaan
zandvoortselaan-1 't LIS - 't Leven Is Strijden....Het huis van opa Bram Elffers en oma Elffers - Boom aan de Zandvoortselaan 321, een nog jonge oma met kleine Bram en Adri : bentveld, adri, zandvoortselaan zandvoortselaan-2 Een nog nieuwe gevel met oma Elffers (meisjesnaam Boom) in de deuropening, vrij uitzicht naar alle kanten, vlaggetjes en wimpel ter ere van wat? Links een fiets met glimmende spaken, koplamp en echte luchtbanden zandvoortselaan-3 Adri met krullen en alpino met jonge broer, samen aan de hand van een oppas? zandvoortselaan-4 Doet denken aan een Daguerre, iemand moet op het dak geklommen zijn om deze foto te maken, Maar waar is dit, de 2 dakkapellen kan ik niet thuisbrengen...of zitten die op de zolderverdieping?
zandvoortselaan-5 Oom Bram en kleine Biem? met moeder, onze oma Elffers en fietswielen zonder banden, zandvoortselaan nog onverharde weg, stoep en fietspad met schelpen? zandvoortselaan-6 Een scene uit de jaren '50, een hip stel met even hippe auto, achter aan het huis zit de aanbouw/werkkamer er al aangebouwd. De sportauto is zelfbouw, d.w.z. de carrosserie. Het is één van de eerste polyester autocarrosserieën, door een hobbyist in Nederland gemaakt! De man in de Montycoat is de maker..denken we, wie weet beter? zandvoortselaan-8 Adriana Beatrijs Elffers .. met pop op 'het duintje' in de voortuin - een jaar of 3 - 1920? zandvoortselaan-9 Een verjaardag of koninginnedag? Strakke gezichtjes en jongetjes met sjerp en strakke kraagjes...onze moeder (wat jaartjes ouder, een jaar of 10?) bekijkt het vanaf het tuinhek, bij de buren?
zandvoortselaan-7 Trotse moeder met onze moeder en oom, het huis nog zonder aanbouw werkkamer/garage - 1920? zandvoortselaan-10 links onder oma Elffers - Boom, iets hoger haar moeder ( en ja, toen leken ze allemaal op Wilhelmina), rechts onder opa Elffers? Kan het ook helemaal mis hebben, wie weet beter? zandvoortselaan-11 De hele familie bij elkaar, Vader Elffers, moeder Elfers-Boom, Bram, Chris, Adri en Biem - let op de electrische(?) buitenlamp bij de voordeur - raamluikje naar beneden open geklapt, naar rechts draaien kan niet, er zit een luifel in de weg bentveld 1949 UIt het fotoboek van oma of onze moeder? Het handschrift lijkt dat van mijn moeder. Met de aanbouw en nog vrij uitzicht vanuit de voordeur. Het veldje op de voorgrond is later ook bebouwd.
Lis JPG Huis 't LIS' zoals het oorspronkelijk gebouwd is, later zal en nog een garage en werkkamer aangebouwd worden. Het huis ernnaast is nog in aanbouw.